Tommy Sport  
   
   
     
  Copyright © 2008
Tommy Sport
 
     
  • Pilates
Pilates
 
Haluatko litteän ja vahvan vatsan?
Hyvän ryhdin ja tasapainoisen kehon??
Entäpäs lievitystä alaselän kipuihin?
Kiinnostaako voimakas ja kiinteä vartalo?
Pitkät, hallitut ja kestävät lihakset?
Pilates
 
Pilates menetelmän kehitti saksalainen Joseph Pilates. Pilates oli kovin heikko ja sairas lapsi mutta hän ryhtyi päättäväisesti harjoittamaan omaa heikentynyttä ja sairauksien runtelemaa kehoaan tullakseen vahvemmaksi. Ensimmäisen maailmansodan aikana Joseph Pilates vangittiin syntyperänsä vuoksi ja hän joutui vankileirille. Vankileirillä Pilates harjoitutti kohtalotovereitaan ja menetelmän ansioksi voidaan lukea se, ettei maailmalla riehunut ja miljoonia tappanut espanjantauti surmannut yhtäkään Pilateksen oppilaista. Menestystarina oli valmis.
 
Nykyään Pilates metodin nimiin vannovat niin tanssijat, filmitähdet, huippu-urheilijat kuin tavallisetkin kuntoilijat. Pilateksen suuri suosio johtuu siitä että se korjaa kehon epätasapainotiloja, parantaa ryhtiä ja jäntevöittää vartaloa. Se vakauttaa, voimistaa, tuo kestävyyttä ja notkeutta.
 
Olitpa sitten juuri liikunnan aloittanut, huippu-urheilija, kroonisista selkäkivuista kärsivä tai paino-ongelmien kanssa taistelija, ei hätää, Pilates sopii kaikille!
 
Pilates harjoituksissa keskitytään kehittämään kehon syvimpiä, heikkoja vatsa- ja selkälihaksia. Niiden harjoittaminen on todella tärkeää, sillä nykyinen elämän tyyli vieraannuttaa meidät omasta fyysisyydestämme. Arkipäivän luontainen liikunta vähenee entisestään, teemme paljon näyttöpäätetyöskentelyä huonossa ryhdissä, istumme ja makaamme asennoissa joissa vatsa- ja selkälihakset ovat toimettomia. Näin ryhtimme huononee ja huono ryhti kipeyttää ristiselkää ja litistää nikamia kasaan aiheuttaen moninaisia niska- ja selkäongelmia. Huono ryhti ja epätasapainoinen keho ovat myös loukkaantumisriski urheiltaessa tai muussa toiminnassamme. Unohdamme että keskikeho kantaa ja kannattelee koko muun vartalomme!
 
 
 
Jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää ota toki yhteyttä. Me Tommy Sportissa järjestämme yksilöohjauksia – ja ohjelmia sekä erilaisia ja eritasoisia ryhmätunteja sinun tarpeittesi mukaan.
 
 
Hyvä fyysinen kunto on onnellisuuden ensimmäinen edellytys” Joseph. H. Pilates
”Onnellinen elämä edellyttää kehon ja mielen terveydestä huolehtimista liikunnan ja terveellisten elämäntapojen avulla” Joseph. H. Pilates
 
     
Tommy Sport - Tommi Peiponen - Ratamotie 1 F 30 - 02620 Espoo
Puh: 050-351 0342 - Email: info(at)tommysport.fi
- Copyright © 2008Tommy Sport -